به گزارش سافت گذر، محققان آزمایشگاه ملی شتاب سنجی استنفورد در کالیفرنیا توانسته اند بزرگ ترین تصویر دنیا را به ثبت برسانند. این عکس که حاوی 3200 مگاپیکسل است، توسط 189 سنسوری گرفته شده که در حال تولید شدن به صورت انبوه هستند تا در یک دوربین دیجیتالی استفاده شوند.
این سنسور که توانسته یک تصویر 3200 مگاپیکسلی بگیرد، بیش از 60 سانتی متر عرض دارد و فاصله کانونی اش آن قدر بزرگ است که می تواند یک آسمان که در آن 40 ماه قرار دارد را پوشش دهد. در واقع در آن 189 حسگر 16 مگاپیکسلی و دستگاه های شارژ به کار رفته و هر پیکسلی که ثبت شده 10 میکرون عرض دارند. محققان می گویند:«« تصاویر آن قدر بزرگ هستند که به 378 تلویزیون 4K و HD نیاز است تا یکی از آنها را با اندازه واقعی نمایش دهیم. رزولوشن آنها هم آن قدر زیاد است که شما از فاصله بیش از 24 کیلومتری می توانید توپ گلف را ببینید»».
با به کارگیری این سنسور، محققان توانستند از سوژه های مختلفی عکس بگیرند که از آن جمله می توانیم به سر کلم بروکلی و یا تصویری از چهره ورا روبین (یکی از کشف کنندگان سیاه چاله) اشاره کنیم. با توجه به اندازه عکس ها، تیم تحقیقاتی یک اپلیکیشن مبتنی بر وب ساخته که به شما اجازه می دهد تصاویر را ببینید.
پس از اینکه اولین مراحل آزمایشی این سنسور به پایان رسید، این عکس ها گرفته شدند. یکی از قطعات اصلی این سنسور در رصدخانه ای در شیلی نگه داری می شود. این قطعه معمولاً هر 10 سال یک بار از آسمان شب تصاویر پانوراما می گیرد تا بیش از 20 میلیارد منظومه را نشان دهد. هدف از ساخت این سنسور آن است که اطلاعات بیشتری پیرامون سیاه چاله ها، انرژی سیاه و به طور کلی فضا دریافت گردد.
منبع: neowin.net